Adi

Salut, eu sunt Adi

Si de peste 6 ani imi pun zilnic pregatirea si talentul culinar si artistic in slujba clientilor SanaGout Events. Spun zilnic pentru ca desi nu avem evenimente in fiecare zi, pe mine ma gasesti zilnic in bucataria SanaGout exersand si testand. Fac asta pentru ca la SanaGout avem credinta ca excelenta nu este altceva decat ceea ce facem in mod obisnuit. In urma cu 13 ani am plecat de jos, de la ajutor de bucatar, constient fiind ca in orice meserie nu poti ajunge prea departe daca sari peste partea de basic. Iar pasiunea si munca multa mi-au scos in cale destul de repede portile si oportunitatile la care am visat de la inceput.

Nu m-am facut bucatar pentru ca nu stiam sa fac altceva, m-am facut bucatar pentru ca nu-mi doream sa fac altceva. La varsta la care majoritatea nu stim decat sa prajim 2 ochiuri eu eram recunoscut in cadrul intim al familiei si al prietenilor prin creatiile si inovatiile mele gustoase. Si de aici, nu mi-a trebuit mult sa ma decid, ca dupa terminarea liceului, sa nu merg la ASE, asa cum era stabilit, ci sa incerc sa fac din pasiunea mea o meserie.

Mai exact am ajuns sa lucrez ca bucatar in restaurante de 5 * din care pot sa mentionez Hilton Romania, Ramada Bucuresti si Fairmont – Bermuda. Din familie am mostenit respectul pentru alimente si mancare. In sensul ca am fost invatat ca orice ingredient ai la dispozitie, oricat de banal ar fi, chiar si un cartof, poate fi preparat mai bine sau mai putin bine in functie de cat interes acorzi. Iar profesia m-a invatat respectul pentru client. Si punand aceste 2 lucruri cap la cap, am ajuns la propria teorie ca in lipsa satisfactiei clientului, munca mea se rezuma doar la risipa de alimente.  Iar in momentul in care am devenit Chef si mi-am creat propria echipa am incercat sa insuflu tuturor aceasta filozofie, daca pot sa-i spun asa.

Nu pot sa spun ce ma face mai fericit: aprecierea unui om al mediului de lux sau revelatia unui om simplu care a considerat pana la momentul acela ca partea aceasta fina a gastronomiei este pentru snobi. Dar pot sa spun ca aprecierea clientilor este cea care iti ridica stacheta si te motiveaza sa fii tot mai bun.

Provocarile sunt multe in catering, dar dupa 6 ani de experienta ca Chef in domeniul acesta pot spune ca e din ce in ce mai greu sa mai fiu surprins. Cea mai importanta misiune a mea, ca Chef, este aceea de a mentine permanent o echipa de top in bucataria mea, si de a forma bucatari din ce in ce mai pregatiti pentru a oferi servicii de catering care se apropie de excelenta.