Ce mănâncă fiecare generație: idei de catering cu care nu dai greș

Ce mănâncă fiecare generație: idei de catering cu care nu dai greș

Tematica unei petreceri este un detaliu care poate schimba complet atmosfera. Iar acest lucru se reflectă inclusiv în meniul ales. Deși o idee bună, nu este mereu însă și ușor de pus în practică. Tematica, în general, este destul de greu de armonizat cu toți invitații, fiecare având preferințele și gusturile sale. Alegerea meniului în funcție de generație este însă o metodă care rareori dă greș. Iată ce ar trebui să știi:

Meniu pentru Generația Z

Această generație, care face referire la cei născuți după mijlocul anilor 1990, este obișnuită să primească tot ceea ce cere. Sunt persoane conectat ela Social Media, care nu au cunoscut viața de dinainte de inernet. Pentru astfel de persoane are succes:

  • Gătitul live, care este prilej de imagini instagramabile
  • Mâncare de tip fast food reinventată, dar mult mai sănătoasă, căci această generație este conectată la tendințe, știe tot ce este relevant și are un stil de viață mai sănătos decât al unora dintre generațiile precedente

Meniu pentru Millennials

Cei născuți între sfârșitul anilor 1970 și mijlocul anilor 1990 sunt ambițioși și familiarizați cu tehnologia. Le place să fie apreciați pentru realizările lor și pun mare preț pe echilibrul job – viață personală. Prin urmare, la un eveniment cu exponenți ai acestei generații, vor fi apreciate:

  • Asocierile cu sportul
  • Petrecerile inedite – de exemplu o petrecere în pijama la micul dejun

Meniu pentru Generația X

Anii 1960 – 1970 sunt cei care marchează generația X. Personalități puternice, care își doresc să ia toate deciziile, pot fi privite ca puțin cam încăpățânate și exigente. Amatori ai diversității, cei din geerația X preferă un stil eclectic chiar și când vine vorba de mâncare:

  • Pentru a le satisface gusturile, ai pytea organiza o petrecere cu tematică de călătorie, astfel încât să poți prezența elemente din bucătăriile lumii. Decorul este esențial, așa că nu-l pierde din vedere.
  • Un bufet poate fi o soluție acceptată de Generația X, atât timp cât puteți asigura o diversitate culinară suficient de interesantă.

Meniu pentru Baby Boomers

Perioadă și mai îndepărtată, această perioadă este dominată de dorința Baby Boomers de a face o diferență în lume. Generația pune preț pe familie și pe experiența de viață, prin urmare, tematica potrivită de petrecere ar fi:

  • Un meniu cu accente retro, care să aducă un trbut preparatelor clasice, care au îndulcit copilăria.
  • Mergi pe deserturi savuroase, clasice, cu porții generoase dacă vrei ca participanții să tot vorbească despre evenimentul