Ocolul Pământului* în….5 deserturi by SanaGout

*Inspirați de romanul Ocolul Pământului în 80 de zile de Jules Verne

 

Pentru noi fiecare client și fiecare eveniment sunt unice și sunt o reprezentare a viziunii fiecărui client. Tratăm fiecare eveniment cu seriozitate și atenție maximă, indiferent de dimensiune și buget. Luam în calcul  nevoile reale ale clienților pentru evenimente (indiferent de tipul acestora) și consideram brieful primit o provocare creativă pe care o acceptăm de fiecare dată.
Așa a fost și cu Fun Food Day.  

Povestea îl are ca protagonist pe Corporatist. Dând curs provocării venite din partea partenerilor săi de la Fun Food Day, curiosul Corporatist pariază jumătate din “averea” sa și își abandonează neclintita rutină pentru a-și asuma un țel îndrăzneț J – Ocolul Pământului în…5 deserturi.

Imperturbabilul Corporatist îi are alături pe oamenii SanaGout, care au cele mai ingenioase rețete, fac rost de cele mai variate ingrediente și pun în aplicare cele mai trăsnite idei.

Astfel el “pășește” prima dată pe cel mai îndepărtat continent, Australia unde este întâmpinat de Lamington…Lamington este atât un desert australian cât și  guvernatorul colonial în a cărui casă s-a servit prima dată această prăjitură.

După gustul intens de ciocolată are nevoie de ceva mai ușor, așa că papilele lui gustative detectează o consistentă fină și pufoasă de brânză…brusc și-a dat seama că a ajuns pe tărâmurile Americii unde s-a bucurat de vestitul Cheeese Cake.

Călătoria protagonistului nostru continuă în Asia unde curiozitatea îi este stârnită de transformarea rădăcinii de Manioc (Cassava)  în perle de tapioca.

Ajuns pe tărâmul Africii, eroul poveștii noastre este puțin cuprins de mister. Deși Puddingul de Malva este un desert vestit pe aceste tărâmuri, totuși denumirea Malva este controversată și există diferite teorii în ceea ce privește originea…te las pe tine să le descoperi.

Ocolul Pământului se încheie cu ultima destinație, meleagurile românești, unde Corporatist, descoperă gustul de Poale’n Brâu. Această denumire vine de la femeile care purtau catrința și, ca să fie mai lejere în mișcări când spălau sau făceau treaba, își ridicau coltul la catrința și îl puneau în brâu.

Legenda:

Lamington cake: bucatele pătrate de blat pufos  “tăvălite” prin sos de ciocolată și fulgi de cocos și în interior cu inconfundabilul  gem de căpșuni.

Cheese cake cu sos de fructe de pădure : o prăjitură cu brânză fina și cremoasă, cu blat din biscuiți zdrobiți și amestecați cu unt deasupra căreia sta impozantul sos de fructe de pădure.

Tapioca cu lapte cu cocos, apă de trandafir și fructul pasiunii:  o delicioșenie de budincă cu perluțe de tapioca, lapte de cocos aromat cu apă de trandafiri și fructul pasiunii.

Malva pudding cupcakes: un dulce de origine sud-africană, cu textura caramelizată și gem de caise

Poale’n Brau: plăcinte umplute cu brânză dulce și stafide