Este un desert uşor, atât de făcut, cât şi de consumat şi digerat, astfel încât poate fi o alegere foarte la îndemână şi pentru seri în familie, dar şi pentru evenimente de amploare. Aroma sa tomnatică se potriveşte perfect sezonului rece, putând să completeze foarte bine atât gustul unui pahar cu lapte cald, dar şi al unei căni cu vin fiert.
Pentru aproximativ 40 de bucăţi (sau un kilogram de fursecuri) aveţi nevoie de:
- 500 de grame de făină albă;
- 300 de grame de alune de pădure crude;
- 200 de grame de unt;
- Două ouă;
- 200 de grame de zahăr pudră;
- Două plicuri cu praf de copt;
- Două plicuri cu zahăr vanilat;
- Încă 100 de grame de alune de pădure pentru decor.
Răsfiraţi cele 300 de grame de alune de pădure pe o tavă şi băgaţi-le la cuptor pentru aproximativ zece minute, la o temperatură medie. După ce le scoateţi, lăsaţi-le la răcit şi măcinaţi-le sau tocaţi-le în bucăţi mici. Frecaţi bine untul cu zahărul pudră, apoi adăugaţi ouăle, făina, alunele măcinate, praful de copt şi zahărul vanilat. Frământaţi compoziţia până la omogenizare şi veţi obţine un aluat cu o consistenţă densă. Lăsaţi-l să se odihnească la frigider timp de o oră.
După acest interval, cu ajutorul unei linguriţe pentru îngheţată, formaţi sfere din aluat de aproximativ 30 de grame fiecare, pe care le aranjaţi pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Decoraţi fiecare fursec cu o alună de pădure şi daţi tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Răcoriţi şi serviţi!