Combinaţii perfecte pentru picnicuri la rece

Combinaţii perfecte pentru picnicuri la rece

Picnicurile n-ar trebui să fie rezervate exclusiv lunilor considerate calde în calendar, ci pot fi nişte activităţi relaxante şi pe timp de iarnă, mai ales că traversăm una atât de blândă.

Aşadar, scoateţi-vă echipa sau colaboratorii la iarba nu aşa de verde, dar la fel de relaxantă a unei gustări în aer liber, pentru revigorare şi socializare. Chiar puteţi transforma acest eveniment într-unul regulat, ca o gură de aer proaspăt pentru oamenii care vă stau alături zi de zi şi vă susţin prin eforturile şi ideile lor.

Bineînţeles, este nevoie de un pic de organizare în ce priveşte asigurarea confortului invitaţilor:

  • alegeţi un loc care vă poate oferi adăpost, la nevoie, precum terasa unui restaurant dintr-un parc sau de pe malul unui lac; sau chiar puteţi organiza picnicul în curtea companiei;
  • consultaţi buletinul meteo pentru a vă asigura că aveţi parte de vreme prielnică, fără precipitaţii;
  • dotaţi-vă cu pături, este posibil ca unii dintre invitaţi să fie mai friguroşi şi nu s-ar putea bucura de această experienţă deosebită din cauza disconfortului fizic.

În ce priveşte meniul pentru o astfel de ieşire, avem nişte idei excelente pentru încălzit şi delectat sufletul participanţilor, nişte gustări uşor de preparat şi de manevrat la această ocazie unde logistica ar trebui să pună cât mai puţine probleme:

  1. Supă şi crutoane. Oricine se dă în vânt după câteva linguri de supă caldă în zilele de iarnă, chiar dacă nu sunt corespunzător de friguroase, pentru că, în general, acest obicei îi aduce aminte de copilărie. Puteţi transporta supa caldă în termosuri şi o puteţi servi în căni termoizolante, cu crutoane sau felii de baghetă de pâine. Pentru o gustare mai consistentă, alegeţi supele-cremă.
  2. Sanvişuri calde gourmet. Brânza pe grătar este întotdeauna un ingredient de succes pentru astfel de gustări; de asemenea, foarte la modă sunt acele panini, sandvișuri de tip italian pe grătar, care nu se montează folosind pâine feliată, ci segmente de franzele, baghete etc. Dacă nu le montaţi la faţa locului – dat fiind că asta ar presupune o logistică mai complicată – le puteţi transporta de la bucătărie la locul de picnic în genți termoizolante, fiecare sandviș înfăşurat în folie de aluminiu.
  3. Brioşe şi tarte. Atenţie, prin asta nu ne referim neapărat la desert! Aceste gustări pot fi făcute şi cu o mulţime de ingrediente sărate: brioşe de brocoli şi şuncă, quiche-uri de dovlecel şi fenicul, tarte cu sfeclă, mini-pizza etc.  – există nenumărate combinaţii care pot satisface cele mai diverse şi pretenţioase gusturi!

Niciun picnic nu este complet fără băuturile „de campanie” potrivite, astfel încât, pentru sezonul de iarnă, recomandăm: cafeaua fierbinte, ceaiurile, vinul fiert şi sortimentele delicioase de ciocolată caldă.

Poftă bună în natură!